«Enhver dag uten dans bør anses som en bortkastet dag.»

- F. Nietzsche

 

Hvor ofte bør jeg trene?

Dette er et spørsmål som er vanskelig å svare på - her er det mange faktorer som spiller inn. Hvilke mål du har med treningen, hvilken form du er i fra før av, hvilken treningsform du velger etc.

Generelt kan man si at trener du f. eks. Zumba en gang i uken vil du holde formen, men sannsynligvis ikke merke noen særlig forbedring. Trener du 2 ganger i uken - Zumba eller noe annet - vil du begynne å forbedre formen. Trener du 3 ganger i uken vil du etterhvert sannsynligvis merke stor forandring. Zumba er såpass variert - du trener både kondisjon, bevegelighet og styrke - at du gjerne kan velge det 2 ganger i uken og kanskje noe annet i tillegg.

Det er uansett viktig å ikke starte for brått, men ha en litt langsiktig plan med treningen og bygge det opp steg for steg.

I tillegg er den lille hverdagsmosjonen man gjør hver dag, som å gå eller sykle til jobb, ta trappene i stedet for heisen osv. av uvurderlig verdi hvis man vil holde seg i form.

På DansManía prøver vi å til en hver tid ha en timeplan som kan gi et komplett treningstilbud, slik at du slipper å for eksempel ha kontrakt på et treningsstudio i tillegg til å være medlem hos oss.

Vi anbefaler: Zumba 2 ganger i uken + 1 t hiphop, og/eller salsa eller yoga hvis du vil trene 3-4 ganger i uken. Eller Zumba 1 time og 2 av de andre alternativene.

Zumba 2 ganger pr. uke eller Zumba 1 gang pr uke + enten salsa, hiphop eller yoga hvis du vil trene 2 ganger pr uke.

Og for all del - å trene 1 gang i uken er mye bedre enn ingenting!

Du kan forbrenne mellom 500-700 kalorier på en Zumba time.

Trener jeg når jeg danser salsa?

En person på sytti kilo vil forbrenne 331 kalorier i løpet av en passelig aktiv salsatime. Det er omtrent det samme du brenner på en times svømming eller lett aerobic.

Kosthold

Og selvfølgelig - hvis målet med trening er å gå ned i vekt, må man også se på kostholdet. Kaloriforbruk og kosthold gir sammen lavere vekt.«La oss lese og danse; Dette er to fornøyelser som aldri noensinne kommer til å forårsake noe ondt i verden»

– Voltaire